Početna Kontakt Sitemap
 
PROIZVODI WEINIG GRUPA MÜHLBÖCK REFERENCE AKTUELNOSTI KONTAKT
 
 
WEINIG WORKS WOOD
Aktuelnosti
U FIS Vitez - nova DIMTER PPL II - VF presa

Weinig nudi više!

U pogonu za izradu masivnih ploča i proizvodnju namještaja od masivnog drveta, renomiranog preduzeća FIS iz Viteza, puštena je u rad moderna visokofrekventna presa za širinsko lijepljenje drveta proizvođača Dimter, člana Weinig Grupe iz Njemačke, inače vodećeg svjetskog proizvođača tehnologija za mehaničku preradu masivnog drveta.

FIS velikim koracima korača u najmoderniju preradu masivnog drveta. Strateška odluka ulaganja u najsavremeniju tehnologiju prerade masivnog drveta će se zasigurno pokazati kao ispravna. FIS je izabrao Weinig Grupaciju i nas za partnere u ovom zahtjevnom projektu sa ciljem postizanja najvišega kvaliteta. Puštanjem u rad Dimter ProfiPress HF 5000 se zaokružuju tehnologije za niz ključnih preradnih faza "isporučenih iz jedne ruke".

U ovoj 2013. godini je FIS sa Weinigom instalirao:

  • dvije savremene linije Weinig Unimat Super 4 sa automatskim doturom magacinom Weinig EM 15 - uređaji za pripremu za produžavanje kratkih komada blanjanjem. Iskorištava se i drvo dužine 150 mm!
  • liniju za produžavanje do 120 kratkih komada drveta u minuti -  Grecon HS 120 sa automatskim doturom i automatskim protočnim mjerenjem vlage drveta FMI-IV-sistem od firme Brookhuis. 100% kontrola ispravnosti vlage na svakom komadu. Visoki učinak i kvalitet.
  • liniju za širinsko lijepljenje Dimter PPL II HF 2500/5000 sa automatskim nanosačem ljepila. Visokofrekventno lijepljenje na najvišem nivou kvaliteta. Od 14 mm do 90 mm debljine! Nakon presanja odmah na daljnju preradu!

Iskrene čestitke! 

 09710_WE_1007A_WIN-164x304.jpg

 

 
WebFABRIKA za © 2013 Lignopro d.o.o. Sarajevo
Pretraga
 
WEINIG PARTNER NOVOSTI